<
>

In de tuin van 

Het Amsterdam Tropen Hotel ligt in de tuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. We delen een stuk groen, maar zijn op veel meer manieren met elkaar verbonden.
In de jaren ‘60 waren we het logeerverblijf voor KIT-vrijwilligers en -studenten, in de jaren ’70 kregen we een upgrade tot hotel voor KIT-gasten en tegenwoordig openen we onze deuren voor iedereen die comfortabel wil overnachten in Amsterdam-Oost.
 

De winst die wij maken komt ten goede aan de kennisafdelingen van het KIT Royal Tropical Institute, dat er mooie projecten mee mogelijk maakt gerichte op duurzame, internationale ontwikkeling.
Wij vinden duurzaamheid belangrijk en dat zie je terug in veel meer facetten! Bijvoorbeeld in de Fair Chain Moyee Coffee die we serveren: even lekker als duurzaam. Onze link met het KIT is ook terug te vinden in de kunstvoorwerpen die we in het hotel tentoonstellen, ons multiculturele personeel en de gasten die vanuit alle hoeken van de wereld naar Amsterdam afreizen.  

Neem contact met ons op

 

 

KIT

Het begon met de zoektocht naar een plek om alle snuisterijen uit de koloniën onder te brengen en onderzoek te doen naar het winstgevender maken van de handel. Uiteindelijk werd besloten dat dan maar zelf maar te bouwen. Elf jaar later, in 1926, was het monumentale pand dat we nu kennen als het KIT een feit.

In de vorige eeuw lag de focus nog op de koloniën, vandaag de dag zet het Koninklijk Instituut voor de Tropen zich in voor het verbeteren van de gezondheidszorg en de sociaaleconomische situatie in armere landen. De not-for-profit organisatie doet dat door middel van onderzoek, advies, trainingen en opleidingen voor internationale organisaties, bedrijven, NGO’s, overheden en studenten. Zie voor meer informatie over onze buurman www.kit.nl.     

DUIDELIJK DUURZAAM

Waterbesparende douches, biologische producten en maximale recycling. Voor Amsterdam Tropen Hotel is duurzaamheid een vanzelfsprekendheid. Daar hoort wat ons betreft ook een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen bij. Gewoon, omdat we dat belangrijk vinden. We willen een steentje bijdragen om de stad zo mooi, schoon en leefbaar mogelijk te houden. Het heeft ons de Gouden Green Key opgeleverd, het hoogste internationale keurmerk voor duurzaamheid.

De maatregelen die we genomen hebben staan luxe en comfort overigens niet in de weg. In tegendeel: gasten dragen ongemerkt bij aan een betere samenleving. Ons duurzame karakter sluit ook naadloos aan bij de normen en waarden van het Koninklijk Instituut voor de Tropen waar we nauw mee verbonden zijn. 

WERKEN BIJ

Amsterdam Tropen Hotel is een plek met een bijzonder verhaal en grote ambities. Wil jij meewerken aan onze toekomst? Dat kan! Wij zoeken regelmatig enthousiaste en leergierige collega’s die op zoek zijn naar een baan in een internationale, innovatieve en duurzame omgeving. Van al onze medewerkers verwachten we een hoog serviceniveau, passie voor het horecavak en de drive om het verblijf van iedere gast perfect te maken.

Of het nu gaat om een bruidspaar dat hun huwelijksnacht bij ons doorbrengt of een zakelijke groep die in de stad is voor een congres. Denk je dat jij hier een bijdrage aan kunt leveren? Dan horen we graag van je!